Op zondag 20 januari 2019 organiseren wij alweer de 50e editie van de Drechtloop.

Onze sponsor Goedhart Makelaars en Taxateurs geeft deze editie een extra bijdrage waardoor de organisatie de mogelijkheid wordt geboden om een bijzondere herinnering aan de lopers te kunnen uitdelen.

Alle deelnemers krijgen bij inschrijving een prachtig sportshirt uitgereikt en de organisatie zou het zeer waarderen als eenieder ook het shirt draagt tijdens de loop.

De afstanden zijn zoals we dat al jaren gewend zijn:

  • start om 10.30 uur Peuterloop ca 1 km door de dorpskern voor de kleintjes.  en de wandelaars voor de 10 km voor een rondje om de rivier de Drecht
  • start om 11.00 uur zowel de 10 km als de 10 Engelse mijlen (16.1 km).                                Ook de 10 km volgt de rivier de Drecht tot Bilderdam en aan de andere zijde weer terug. De 10 Engelse Mijlen voert de deelnemers richting Rijnsaterwoude, waar wordt gedraaid en dan lopen de atleten terug naar Leimuiden, waarna zij voor de brug in Leimuiden rechtsaf slaan richting Bilderdam daar links over de brug gaan en terug naar Leimuiden.
  • start om 11.05 uur de 4 km. deze afstand gaat via Vriezenkoop Noord en draait na 2 km terug naar de Start/finish aan de Beukenlaan nabij het sportcomplex.

Supportersvereniging “De Twaalfde Man” trakteert alle deelnemers na afloop op erwtensoep.

Inschrijving: vanaf 9.30 uur in het clubgebouw aan de Beukenlaan te Leimuiden. (geen voor inschrijving).
De startplaats: alle afstanden starten vanaf de Beukenlaan.
De tijdregistratie wordt gedaan met Ipico tags voor een juiste netto tijd.
De snelste deelnemers op de diverse afstanden krijgen een fraaie bokaal. .
Er is voldoende kleed- en douchegelegenheid.
Iedereen die meedoet doet dit op eigen risico.