A.V. Kickers’92 organiseert
ZONDAG 21 januari 2018

49E GOEDHART DRECHTLOOP

Op zondag 21 januari 2018 wordt alweer voor de 49e keer de Goedhart Drechtloop georganiseerd door de Atletiekpoot van de onze voetbalvereniging Kickers

Wat ooit begon als promotie voor de net opgerichte voetbalclub in 1969 is in al die jaren niet meer weg te denken in de landelijke hardloopkalenders.
Veel vrijwilligers geven al tientallen jaren hun medewerking aan de loop. Of het daarbij gaat om organisatie, plaatsen van hekken, inschrijven, verkeer regelen, voorfietsen, kantine werkzaamheden, stencilen, schoonmaken, flyers ronddelen of prijsjes in elkaar zetten, iedereen heeft daarbij zijn taak en alleen daardoor kun je een evenement als de Goedhart Drechtloop goed organiseren.

Op de dag zelf is de vaste organisatie kern ’s morgens om 07.30 uur al bij elkaar voor het ontbijt met een lekker gebakken eitje. Daarna gaat iedereen als een geoliede machine zijn/haar werkzaamheden doen

Ooit begonnen met een “rondje Vriezenkoop” is de Goedhart Drechtloop door de jaren heen uit gegroeid tot een volwaardige trimloop met maar liefst 4 afstanden. In de jaren dat er heel erg veel animo was voor trimlopen konden we eens 1300 lopers verwelkomen.
Ook gebeurde het dat er ijs lag op sloten en vaarten en dat mensen met schaatsen naar onze accommodatie kwamen in de veronderstelling dat ze een toertocht konden rijden. Ze waren wel zo sportief om het schaatsen nog even uit te stellen en deelnamen aan de loop.

Trots zijn we ook met onze hoofdsponsor Goedhart Makelaars en Taxateurs die alweer sinds 2008 ons evenement ondersteunt.

De kinderloop voor de allerjongsten start om 10.30 uur. De route loopt door de kern van Leimuiden. Het komt voor dat de hele kleintjes door een van hun ouders een stukje gedragen moet worden, maar met de finish in zicht kunnen ze altijd nog iets extra en komt er warempel nog een sprintje uit.

4 kilometer: start om 11.05 uur. Hieraan wordt door veel talentvolle jongeren deelgenomen. De deelnemers worden via de Drechtlaan naar de linker oever van de rivier de Drecht gestuurd. Daar draaien ze bij het keerpunt om en gaan via dezelfde route terug naar de finish aan de Beukenlaan.
De 10 kilometer start gelijktijdig met de 10 Engelse Mijl kan zich verheugen in deelname van de meeste deelnemers. Iedereen die enigszins getraind is kan deze afstand aan. De route via Vriezenkoop zuid is onlangs geheel vernieuwd, dus geen obstakels meer op de weg of onder de Drechtbrug.

De 10 Engelse Mijlen (16,1 kilometer): start 11.00 uur.
Het hoofdnummer voor de geoefende loper gaat eerst richting Rijnsaterwoude en voert de atleten vervolgens via de beide Drechtoevers terug naar de Beukenlaan in Leimuiden.

Om 10.30 uur kunnen ook dit jaar weer de NORDIC WALKING/WANDELAARS over een afstand van ca 10 km meedoen. Het parcours loopt parallel aan de 10 km, dus grotendeels langs de rivier de Drecht.

Inschrijving: vanaf 9.30 uur in het clubgebouw aan de Beukenlaan te Leimuiden. (geen voor inschrijving).
De startplaats: alle afstanden starten vanaf de Beukenlaan.
De tijdregistratie wordt gedaan met Ipico tags voor een juiste netto tijd.

Alle atleten groot en klein ontvangen na afloop een fraaie standaard als herinnering en de snelste deelnemers op de diverse afstanden krijgen een fraaie bokaal. .

Er is voldoende kleed- en douchegelegenheid.

Iedereen die meedoet doet dit op eigen risico.